Friday , 19 April 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν ζητάμε συνεργασίες για να μοιράσουμε καρέκλες»

Δριμύ κατηγορώ σε βάρος της κυβέρνησης για την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της ενέργειας, εξαπέλυσε από την Κοζάνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο προσυνέδριο για την ενέργεια, ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε να μπει πλαφόν στη λιανική τιμή πώλησης του φυσικού αερίου.

«Γιατί λοιπόν, δεν εφαρμόζουμε την ευρωπαϊκή πολιτική και επιλέγουμε μια ανεφάρμοστη πολιτική, από την οποία ο ελληνικός λαός βιώνει μια τεράστια κερδοσκοπία;», αναρωτήθηκε και τάχτηκε υπέρ της ήπιας απολιγνιτοποίησης και της  επιτάχυνσης των ερευνών για τους φυσικούς πόρους.

«Δεν πρέπει η πράσινη ενέργεια να είναι το παιχνίδι πέντε μεγάλων εταιρειών αλλά να είναι η δυνατότητα κάθε αγρότη, κάθε κτηνοτρόφου και κάθε Έλληνα να γίνουν οι ίδιοι και παραγωγοί και καταναλωτές ενέργειας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ενώ εξαπέλυσε βολές και κατά της φορολογικής πολιτικής.

«Λόγω των ανατιμήσεων, υπολογίζονται τα υπερκέρδη του κράτους από τον ελληνικό λαό διότι λόγω του ΦΠΑ και της αύξησης των τιμών αυξάνουν τα προϋπολογιζόμενα δημόσια έσοδα πάνω από 1,2 δισ. ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. απέρριψε τα σενάρια συνεργασίας, τόσο με τη ΝΔ, όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπροστά στην κουλτούρα του διχασμού, προτάσσουμε την κουλτούρα του διαλόγου με αξιακό τρόπο. Δεν ζητάμε συνεργασίες για να μοιράσουμε καρέκλες. Από εμάς, πρωθυπουργική καρέκλα δεν θα δει ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *