Saturday , 4 May 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: “Η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας μπορεί να γίνει με την αξιοποίηση κοινοτικών πόρων”

Η ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας με την σύσταση ειδικής task force που θα εργάζεται στα πρότυπα των ομάδων διοίκησης έργου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης με την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα.

Ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε την ευρωπαία επίτροπο για το σχέδιο προτάσεων που επεξεργάστηκε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και τόνισε ότι προτεραιότητα αποτελεί η καθημερινότητα των πολιτών που, όπως σημείωσε, “ακόμη και τώρα –μήνες μετά την καταστροφή στη Θεσσαλία- είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση”.

“Συζητήσαμε με την επίτροπο Φερέϊρα για τον Έβρο, τη Θεσσαλία και τη Ρόδο. Η επίτροπος μας ενημέρωσε ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε χρήματα του ταμείου συνοχής και του ταμείου ανάκαμψης για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις. Από την πλευρά μου, την ενημέρωσα ότι έχουμε προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να δημιουργηθεί μια task force, η οποία θα αξιοποιήσει με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα αυτά τα χρήματα”, δήλωσε ο κ.Ανδρουλάκης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε και η αύξηση του κόστους στέγασης στην Ελλάδα, με τον κ.Ανδρουλάκη να προτάσσει την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικών κατοικιών. 

“Στόχος είναι μια Ευρώπη με μικρές ανισότητες. Μια Ευρώπη που θα δώσει προοπτική στις νέες γενιές. Μια Ευρώπη με ισχυρό κοινωνικό μοντέλο. Με ισχυρή δημόσια υγεία και ισχυρή δημόσια παιδεία. Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε στη μάχη των επόμενων ευρωεκλογών”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *