Saturday , 27 April 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: “Η τραγωδία στα Τέμπη συμβολίζει την θεσμική, ηθική και πολιτική χρεοκοπία της κυβέρνησης”

Του Γ.Κατσιάνη

“Πυρά” σε βάρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την κατάθεση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι “η τραγωδία στα Τέμπη συμβολίζει την θεσμική, ηθική και πολιτική χρεοκοπία” της κυβέρνησης και έθεσε σειρά ερωτημάτων.

“Ποιος, την ώρα της τραγωδίας, είχε την προτεραιότητα να παρέμβει στο κρίσιμο ηχητικό υλικό; Ποιος είχε πρόσβαση σε αυτό πριν την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Δικαιοσύνη; Ποιος επεξεργάστηκε τις συνομιλίες και ποιος τις διοχέτευσε στα ΜΜΕ για να ενισχύσει τη θεωρία περί ανθρώπινου λάθους και μόνο;”, αναρωτήθηκε και υπογράμμισε ότι “η υπονόμευση του κράτους δικαίου είναι έργο της παρέας του Μαξίμου. Αυτών, που οργάνωσαν τις υποκλοπές. Αυτών, που πήραν με παράνομο τρόπο στο κόμμα τους απόρρητα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων εκλογέων του εξωτερικού”.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι ο πρωθυπουργός “δεν έχει άλλη επιλογή από το απολογηθεί”.

“Θα απολογηθεί για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, για το έγκλημα των Τεμπών αλλά και για ό,τι άλλο προσβάλλει το κράτος δικαίου και τους θεσμούς στη χώρα μας”, σημείωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *