Tuesday , 19 March 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ περιφρονούν τους θεσμούς και φιμώνουν τις ανεξάρτητες αρχές»  

Του Γ. Κατσιάνη

Βολές σε βάρος της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε την υπόθεση των υποκλοπών, «σκάνδαλο χρήματος και εξουσίας», στην οποία, όπως σημείωσε, «ο παντοδύναμος πρωθυπουργός γίνεται ξαφνικά ένας αδύναμος άρχοντας. Δεν ξέρει, δεν άκουσε, δεν κάνει το παραμικρό για να ξεσκεπάσει τα ‘ρυπαρά δίκτυα’».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι «κακοποίησε τους θεσμούς».  

«Με το κάλπικο δημοψήφισμα των πέντε ημερών και με το νοσηρό ρόλο του κ. Παππά που ήθελε να μοιράσει μετοχές στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που στήριξαν τον κ. Τσίπρα», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης και σημείωσε ότι «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν ένα αλληλοκαλυπτόμενο δίδυμο περιφρόνησης των θεσμών και φίμωσης των ανεξάρτητων αρχών».

«Δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διότι πολύ απλά βρισκόμαστε σε διαφορετικές όχθες», τόνισε. 

«Δίνουμε προοπτική σε όλους τους Έλληνες»

Όσον αφορά τις εκλογές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε την ανάγκη για τη δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας.

«Δεν θα αφήσουμε αποκλεισμένους τους ευάλωτους Έλληνες. Απευθυνόμαστε στην υγιή επιχειρηματικότητα, στους νέους, στους αγρότες, στους πολίτες που αναζητούν δικαιώματα στην εργασίας. Μια ανοιχτή κοινωνία που θα λειτουργεί με αξιοκρατία και διαφάνεια», δήλωσε με έμφαση ο κ. Ανδρουλάκης και σημείωσε ότι αποτελεί «χρέος μας να διασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες για μόρφωση, για επιχειρηματικότητα, αξιοπρεπή και καλά αμειβόμενη εργασία».  

«Δεν εξαγοράζουμε την ψήφο των Ελλήνων, εμείς δίνουμε προοπτική σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», υπογράμμισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *