Friday , 3 May 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: “Οι τιμές δεν πέφτουν γιατί υπάρχει κερδοσκοπία”

Του Γ.Κατσιάνη

Την γλώσσα των…αριθμών χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης για να καταδείξει την ακρίβεια που επιβαρύνει την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.

Κατά την τοποθέτηση του από το βήμα της Βουλής σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά την θέσπιση νέου συστήματος επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα, ο κ. Ανδρουλάκης παρέθεσε στοιχεία σχετικά με το μέγεθος της ακρίβειας που πλήττει το εισόδημα των ευπαθών, κυρίως, οικονομικά ομάδων.

Ειδικότερα, τόνισε ότι την τριετία 2019 – 2022 η τιμή του φυσικού αερίου εκτοξεύτηκε κατά 191,5%, “φέρνοντας την Ελλάδα στην 1η θέση, ως προς την αύξηση τιμής για το εν λόγω διάστημα στην Ε.Ε”.

“Την ίδια περίοδο που η τιμή του ελαιόλαδου μειώθηκε κατά 10,4% στην Ευρωζώνη, στη χώρα μας αυξήθηκε 6,2%. Στις επικοινωνίες οι χρεώσεις μειώθηκαν στην ευρωζώνη κατά 11,7%, αλλά στην Ελλάδα αυξήθηκαν 3,8%. Στα αμνοερίφια η αύξηση στην ευρωζώνη ήταν στο 18,1%, ενώ ο Έλληνας καταναλωτής πλήρωσε 31,4% παραπάνω”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι τον Οκτώβριο είχαμε υψηλότερο πληθωρισμό κατά 1% σε σχέση με τον μέσο όρο στην ευρωζώνη.

“Ακόμα και εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων, το λένε ανοικτά: οι τιμές δεν πέφτουν, γιατί υπάρχει κερδοσκοπία!”, σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης ενώ χαρακτήρισε “κερδοσκοπία” τους έμμεσους φόρους που αγγίζουν το 60% των φορολογικών εσόδων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *