Sunday , 28 April 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: “Το μεταναστευτικό θα λυθεί μόνο όταν η Ε.Ε. επενδύσει στην σταθερότητα της Αφρικής”

Του Γ. Κατσιάνη

Μια διαφορετική πολιτική από εκείνη των ανοιχτών συνόρων και του push back για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού πρότεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Allpha, ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε την Ε.Ε. να επενδύσει στη σταθερότητα και την ευημερία κρατών της Αφρικής.

“Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν αυτοί οι άνθρωποι που μετακινούνται εξαιτίας των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής ή φοβούμενοι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Μπόκο Χαράμ, να πάνε σε μια γειτονική χώρα. Και όχι να δώσουν χιλιάδες ευρώ σε έναν δουλέμπορο και να χάσουν τη ζωή τους είτε στη Σαχάρα είτε στη Μεσόγειο. Άρα, είναι κρίσιμο να δημιουργηθούν νησίδες σταθερότητας εντός της Αφρικής”, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε η αίτηση ασύλου να γίνεται στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Στις περιπτώσεις που η κρίση είναι θετική, να υπάρχει ένας μόνιμος μηχανισμός μετεγκατάστασης για όλες τις χώρες βάσει κριτηρίων πληθυσμού, οικονομικής κατάστασης, ανεργίας, ώστε να μην υπάρχουν και κοινωνικές εντάσεις», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *