Saturday , 27 April 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: “Το «ξεπάγωμα» των τριετιών είναι προσωρινό μέτρο”

Του Γ.Κατσιάνη

Δριμύ κατηγορώ σε βάρος της κυβέρνησης για το θέμα του “ξεπαγώματος” των τριετιών, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ.Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα έχει βραχεία διάρκεια.

“Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να πει δημόσια ότι το «ξεπάγωμα» έχει προσωρινό χαρακτήρα και μπορεί να ανασταλεί το 2027.Γιατί το 2027; Μήπως ταυτίζεται με τον εκλογικό κύκλο;Ή ότι μπορεί επίσης να ανασταλεί αν το αποφασίσει η κυβέρνηση για να κάνει πάλι τα χατίρια ισχυρών συμφερόντων”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι “υποτιμά για άλλη μια φορά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού”.

“Με αστεία τρικ που συνδέουν το μέτρο με την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ. Δηλαδή για ακόμη μια φορά,θυσιάζετε την ουσία, τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας στην επικοινωνία και στην εξουσία”, υπογράμμισε ο κ.Ανδρουλάκης.

Όσον αφορά το “ξεπάγωμα” των τριετιών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι το μέτρο αυτό αφορά μόνο το 40% των εργαζομένων και ειδικά “αυτούς που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ή έχουν σχετικές ρήτρες στις συμβάσεις τους”.

“Για τον λόγο αυτό επανακαταθέσαμε την πρότασή μας για ξεπάγωμα των τριετιών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, που κατά τύχη συμβαδίζουν με τον εκλογικό κύκλο”, δήλωσε με νόημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *