Friday , 3 May 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: “Το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί για τους νέους ανθρώπους, να μην έχουν ανάγκη κανένα μέσο”

Του Γ. Κατσιάνη

Η οικονομία και το επιτελικό κράτος αποτέλεσαν τους άξονες των προγραμματικών δηλώσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται μια ρωμαλέα μεταρρύθμιση, ώστε να εδραιωθεί το κοινωνικό κράτος στην υγεία και στην ασφάλιση.

“Το ΠΑΣΟΚ θα αγωνιστεί για τους νέους ανθρώπους, να μην έχουν ανάγκη κανένα μέσο. Οι Έλληνες έχουν σήμερα το τρίτο χαμηλότερο εισόδημα σε όλη την Ε.Ε. ενώ πάνω από τρία εκατ. συμπολίτες μας κινδυνεύουν από φτώχεια”, τόνισε και κάλεσε την κυβέρνηση μέχρι τέλος του έτους, να ανακατευθύνει το 30% των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε ότι οι πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει θα αφορούν την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη ρύθμιση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, τους κανόνες διαφάνειας στη λειτουργία των funds και τις 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

“Το πόρισμα για τα Τέμπη δεν πήγε ποτέ στον εισαγγελέα”

Αναφερόμενος στο επιτελικό κράτος, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι αποτελεί “τον πυρήνα ενός προβληματικού συστήματος διακυβέρνησης”, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Για εμάς, επιτελικό κράτος είναι η διαφάνεια και η δημοκρατία και όχι η αναξιοκρατία και η διαφθορά, όπως αποτυπώνεται στην τραγωδία των Τεμπών. Τα ήξερε όλα η κυβέρνηση. Το πόρισμα δεν πήγε ποτέ στον εισαγγελέα, ξεχάστηκε στο συρτάρι του κ. Καραμανλή”, υπογράμμισε και πρότεινε οι διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών να αναδεικνύονται με διεθνή διαγωνισμό.

Όσον αφορά την υγεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε την ανάγκη αναγέννησης του ΕΣΥ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιστράτευσε τις Ένοπλες Δυνάμεις για να καλύψει τα 700 κενά που υπάρχουν στο ΕΚΑΒ.

“Το ΠΑΣΟΚ θα είναι ο αντίπαλος του ανορθολογισμού και της συντήρησης. Θα είμαστε η φωνή της λογικής. Θα υπερασπιστούμε την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη”, κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *