Saturday , 27 April 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το 60% των φορολογικών εσόδων προκύπτει από άδικους έμμεσους φόρους»

Του Γ. Κατσιάνη

Βολές σε βάρος της κυβέρνησης για την εφαρμογή οριζόντιων μέτρων στην φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και εργοδοτικών οργανώσεων, ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για “ιδιοτελή στάση”.

“Δεν είπε τίποτα από όλα αυτά πριν τις εκλογές, αλλά ήρθε εκ των υστέρων και ανακοίνωσε αυτό το οριζόντιο μέτρο. Και, βέβαια, αναδεικνύει και την κυβερνητική ανικανότητα, όταν σε μια εποχή όπου τα ψηφιακά εργαλεία είναι ο κανόνας στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμείς δεν μπορούμε ακόμη να τα αξιοποιήσουμε για την αντιμετώπιση του γνωστού προβλήματος της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, υπογράμμισε και σημείωσε ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στοχεύουν στην δίκαιη φορολόγηση.

“Πυξίδα για τις φορολογικές μας προτάσεις είναι εργαλεία που έχουν φέρει αποτέλεσμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι καινοτομίες οι οποίες υποκρύπτουν την ιδεοληψία να μην πληρώσουν οι ισχυροί, είτε μέσω της φοροδιαφυγής είτε μέσω της φοροαποφυγής, είτε μέσω φορολογικών παραδείσων. Το 8% των εταιρικών κερδών στην Ελλάδα χάνονται, γιατί είναι σε φορολογικούς παραδείσους», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και σημείωσε ότι ότι «το 60% (των φορολογικών εσόδων) προκύπτει από άδικους έμμεσους φόρους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *