Friday , 3 May 2024

Νίκος Ανδρουλάκης: “Όποιος έχει εμπλακεί ή καταδικαστεί για επεισόδια οπαδικής βίας, να του απαγορευτεί δια βίου η παρουσία του σε οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός” 

Του Γ.Κατσιάνη

Σαφές μήνυμα κατά της οπαδικής βίας και σε όσους ευθύνονται για την εκδήλωση του φαινομένου έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε όσοι έχουν συμμετάσχει και καταδικαστεί για επεισόδια οπαδικής βίας, να αποβάλλονται από οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός.

«Ως προς την οπαδική βία, εμείς έχουμε προτείνει μια καθαρή λύση: όποιος έχει εμπλακεί ή έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για επεισόδια οπαδικής βίας -και μιλώ με μία αναδρομική ισχύ- να του απαγορευτεί δια βίου η παρουσία του σε οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός. Αυτό θα αποτρέψει νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν όσους οργανώνουν αυτά τα περιστατικά ωμής βίας. Ένα νέο παιδί, εάν γνωρίζει ότι εφόσον εμπλακεί σε ένα τέτοιο περιστατικό, δεν θα του επιτραπεί να μπει στο γήπεδο να δει την αγαπημένη του ομάδα, πιστεύω ότι θα αποθαρρυνθεί», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για “επικοινωνιακή διαχείριση” του φαινομένου.

«Πότε πήγαν στον Εισαγγελέα τους φακέλους για τους 200 χούλιγκαν, που πρωταγωνιστούν στα επεισόδια; Σήμερα, που ένας αστυνομικός ακρωτηριάστηκε και ενώ είχαν προηγηθεί δύο δολοφονίες. Γιατί τα πήγαν σήμερα και όχι μετά τις δολοφονίες του Άλκη και του Μιχάλη; Φτάνει πια με την επικοινωνιακή διαχείριση για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν στην ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία της χώρας», σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *