Saturday , 4 May 2024

Νίκος Χριστοδουλίδης: “Η Τουρκία επιχειρεί να διευρύνει την κατοχή εδάφους στην Κύπρο”

Του Γ.Κατσιάνη

Δριμύ κατηγορώ σε βάρος της Άγκυρας με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στην Πύλα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Από το βήμα του 21ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων Διασποράς, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι τις τελευταίες μέρες “η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα, διευρύνοντας στην ουσία την κατοχή εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

“Και αν δείτε και την αντίδραση της Τουρκίας στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, είναι πλέον σε όλους ξεκάθαρο ότι το τι γίνεται στην Κύπρο δεν είναι ευθύνη των Τουρκοκυπρίων, αλλά ευθύνη της Τουρκίας”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την “μαζική”, όπως την χαρακτήρισε, διεθνή αντίδραση στους τουρκικούς σχεδιασμούς, όπως αποτυπώθηκε και στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

“Μοναδική έγνοια και προτεραιότητά είναι ο τερματισμός της κατοχής μέσα από την επανέναρξη των συνομιλιών, για να πετύχουμε αυτό που όλοι θέλουμε που δεν είναι τίποτε άλλο από την πολυπόθητη απελευθέρωση, την επιδιωκόμενη λύση και την επανένωση της πατρίδας μας”, σημείωσε ο Κύπριος πρόεδρος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *