Thursday , 2 May 2024

Ναυάγιο της Πύλου: Απολογούνται σήμερα οι 9 Αιγύπτιοι – 82 οι νεκροί από τη πολύνεκρο ναυάγιο

Απολογούνται εκ νέου σήμερα στις 10.00 το πρωί στον ανακριτή οι 9 Αιγύπτιοι, οι φερόμενοι ως οι διακινητές στο ναυάγιο με τους 82 νεκρούς και τους εκατοντάδες αγνοούμενους μετανάστες, σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου. Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν νέα προθεσμία για σήμερα Τρίτη, προκειμένου να μελετήσουν οι δικηγόροι τους τα νέα στοιχεία της δικογραφίας.

Αρνούνται τις κατηγορίες
Οι εννέα συλληφθέντες -σύμφωνα με πληροφορίες – αρνούνται τις κατηγορίες για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. Ισχυρίζονται πως δεν είναι μέλη του κυκλώματος διακινητών. και ότι είχαν πληρώσει υψηλό αντίτιμο για το ταξίδι προς την Ιταλία. Στη μετατόπιση των ανθρώπων πάνω στη βάρκα, εκεί αποδίδει το ναυάγιο. Αυτή η μετατόπιση, επήλθε τη στιγμή που είδαν το λιμενικό, το είδαν σα σανίδα σωτηρίας», δήλωσε ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων Δημήτρης Δρακόπουλος. Ο συνήγορος άλλου κατηγορούμενου, Αλέξανδρος Δημαρέσης, είπε: «Δηλώνει πως είναι αθώος, πως δεν έχει καμία εμπλοκή ή συνεισφορά στη μεταφορά των ατόμων και απλώς είχε πληρώσει, όπως οι υπόλοιποι».

Από το ναυάγιο 82 οι νεκροί
Τρεις σορούς ανδρών εντόπισε χθες το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου. Ο αριθμός των θυμάτων ανέβηκε στα 82 ενώ 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί. Σύμφωνα με διασωθέντες, στο πλοιάριο επέβαιναν 400 με 700 άτομα ενώ το Πακιστάν εκτιμά πως πάνω από 300 πολίτες του έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα όπου συνέβη το ναυάγιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *