Thursday , 25 April 2024

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ» ΖΗΤΑ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝ.ΑΛ. Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , Γ. ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ-«Είμαι υπέρ της συνεργασίας όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων»

Συνέντευξη στον Γ. Κατσιάνη

Βασική προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση είναι να συμπράξουν «όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις», σύμφωνα με τον  Γιώργο Φεστερίδη. Επιπλέον, ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Β΄ Θεσσαλονίκης θεωρεί πως θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας και της ασφάλειας.    

Κύριε Φεστερίδη, πού αποδίδετε την δημοσκοπική άνοδο που εμφανίζει το ΚΙΝ.ΑΛ.;

«Οφείλεται στη σταθερότητα των απόψεων, διότι οι της Νέας Δημοκρατίας, στα διάφορα ‘Ζάππεια’, λέγανε κάτι διαφορετικό ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, θα σκίζανε τα μνημόνια! Τελικά, άπαντες, συνταχθήκανε στη γραμμή που χάραξε το ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίζοντας τα μέτρα της δικής μας παράταξης. Ήταν δύσκολα μέτρα, αλλά αναγκαία για να σωθεί η χώρα».

Είστε υπέρ της συνεργασίας του ΚΙΝ.ΑΛ. με τη ΝΔ, σε ένα ενδεχόμενο κυβερνητικό σχήμα; Αν ναι/όχι, γιατί;   

«Είμαι υπέρ της συνεργασίας όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων. Νομίζω ότι η χώρα πρέπει να βγει από την κρίση με τη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου. Αυτός ο οποίος θα αποφύγει τη συμμετοχή, είτε λέγεται ΝΔ, είτε ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία».

Ποιοί είναι οι τομείς εκείνοι στους οποίους θεωρείται ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα;

«Καταρχήν, το οικονομικό κομμάτι, ώστε επιτέλους η χώρα να βγει από την κρίση, να δοθεί κοινωνική μέριμνα στις ευπαθείς ομάδες και επίσης να προσπαθήσουμε να ξαναφτιάξουμε την μεσαία τάξη. Προτεραιότητα, επίσης, πρέπει να δοθεί στα θέματα ασφάλειας τα οποία απασχολούν έντονα τα τελευταία χρόνια τους συμπολίτες μας».    

Κύριε Φεστερίδη, παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, η πόλη υπολείπεται σημαντικά στον τομέα των υποδομών, σε σχέση με την Αθήνα. Κατά την άποψη σας, πού υπάρχουν ευθύνες;     

«Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και σε πολλούς! Τώρα το θέμα είναι να μην ασχοληθούμε μόνο με τις ευθύνες αλλά με το αύριο. Πρέπει, λοιπόν, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε επιτέλους η Θεσσαλονίκη να γίνει πόλος έλξης, όχι μόνο των Βαλκανίων αλλά ολόκληρης της νοτιοανατολικής Ευρώπης».  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *