Friday , 29 March 2024

Να επιστραφεί στους εργοδότες η εισφορά των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο για παιδικές κατασκηνώσεις, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

Την επιστροφή της ετήσιας εισφοράς των 20 ευρώ που καταβάλλουν οι εργοδότες για κάθε εργαζόμενο τους στον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (ΕΛΠΚ), ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΒΕΘ, η πληρωμή της συγκεκριμένης εισφοράς φέτος δεν είχε ανταποδοτικό όφελος για τους εργαζόμενους, λόγω του COVID-19.

«Φέτος, δεν λειτούργησαν οι παιδικές κατασκηνώσεις, με αποτέλεσμα τη συγκεκριμένη εισφορά που ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ να την εισπράξει το κράτος», δήλωσε στο thesseconomy.gr, ο αντιπρόεδρος του ΒΕΘ, Μάριος Παπαδόπουλος, ο οποίος κατέθεσε και την σχετική πρόταση.

Τις επόμενες ημέρες, η διοίκηση του ΒΕΘ αναμένεται να στείλει επιστολή στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, με την οποία θα ζητά να επιστραφούν τα χρήματα της εισφοράς στους εργοδότες, ως ένα μέτρο που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί ότι η ετήσια εργοδοτική εισφορά των 20 ευρώ εισπράττεται από τον e-ΕΦΚΑ, ταυτόχρονα και παράλληλα με τις τακτικές εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) του Αυγούστου.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *