Thursday , 25 April 2024

Να μην περάσει η εξίσωση των κολλεγίων με τα πανεπιστήμια – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των καθηγητών στο άγαλμα Βενιζέλου.

Της Σ.Ξανθοπούλου

Ραντεβού την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στις 12.30μμ στο άγαλμα Βενιζέλου δίνουν οι καθηγητές που αντιτίθενται στην εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με εκείνα των πανεπιστημίων. Ταυτόχρονα, η ΟΛΜΕ καλεί σε τρίωρες εργασίες 11πμ-14.00μμ και 14.00μμ-17.00μμ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Α’ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης “η κυβέρνηση, με το νομοσχέδιο που προτίθεται να ψηφίσει στις 21 Ιανουαρίου στη Βουλή για την Ανώτατη Εκπαίδευση, δρομολογεί την αξιολόγηση των πανεπιστημίων με βάση τα κριτήρια της αγοράς, βαθαίνει τη σύνδεση της αξιολόγησης με τη χρηματοδότηση και οδηγεί σε νέες κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Ιδρύματα. Με το άρθρο 50 του νομοσχεδίου, προχωρά στην αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων εντός και εκτός Ελλάδας ως ισότιμων των πτυχίων των Πανεπιστημίων για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απαξιώνοντας περαιτέρα την αξία των πτυχίων”.

Η Α’ΕΛΜΕ κάνει λόγο για ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και εμπορευματοποίηση της γνώσης και των σπουδών. Επιπλέον, αντίτίθεται στον τριετή αποκλεισμό νεοδιόριστων και αναπληρωτών και ζητά τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών καθηγητών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *