Saturday , 20 April 2024

Να πληρώνονται ηλεκτρονικά οι κλήσεις της Τροχαίας, ζητούν οι αστυνομικοί

Την ηλεκτρονική πληρωμή των κλήσεων της Τροχαίας για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), προτείνει η  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων  Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ).                                                                                                        

Με επιστολή προς τους υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Προστασίας του Πολίτη, η Ένωση τονίζει πως η ηλεκτρονική πληρωμή των τροχονομικών κλήσεων μπορεί να επιτευχθεί μέσω της δημιουργίας ενός ηλεκτρονικού συστήματος μέσω cloud (αποθήκευση των δεδομένων σε web server).                                                       

«Ο χρήστης θα εισέρχεται σε έναν ιστότοπο, θα πληκτρολογεί τον κωδικό της τροχονομικής κλήσης του, το σύστημα θα συνδέεται μέσω API (ενδιάμεσο λογισμικό που επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ δύο εφαρμογών) με το σύστημα της Αστυνομίας, θα ταυτοποιεί την κλήση και θα αναγνωρίζει το χρηματικό ποσό που καλείται να πληρώσει ο παραβάτης», σημειώνει η ΕΑΥΘ.                                                        

Εν συνεχεία, ο πολίτης θα πληρώνει την κλήση του μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και το σύστημα θα επιβεβαιώνει την πληρωμή, εκδίδοντας απόδειξη πληρωμής.                                                                                                                                 

Για το ζήτημα της υποβολής ενστάσεων, η Ένωση ζητά να οριστεί ένας αρμόδιος αξιωματικός σε κάθε υπηρεσία, ο οποίος θα εξετάζει την υποβαλλόμενη ένσταση, θα αξιολογεί το περιεχόμενό της καθώς και τα συνυποβαλλόμενα έγγραφα και θα εκδίδει απόφαση για την αποδοχή ή όχι αυτής, εντός της προβλεπόμενης χρονικής προθεσμίας.                                                                                                                 

«Το σύστημα αυτό μπορεί να λειτουργήσει πιλοτικά για τις τροχονομικές παραβάσεις και σταδιακά να επεκταθεί στα υπόλοιπα διοικητικά πρόστιμα», σημειώνει η ΕΑΥΘ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *