Friday , 19 April 2024

Να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης από τον κορωνοϊό ζητούν οι ασκούμενοι δικηγόροι

Η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης απέστειλε κατεπείγον αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία για τη ρητή συμπερίληψη των ασκούμενων δικηγόρων στα ανακοινωθέντα μέτρα. Σημειωτέον, ότι υπό τον κίνδυνο οι ασκούμενοι δικηγόροι να μην λάβουν τις έκτακτες αυτές ενισχύσεις, ήδη εκκρεμεί εισήγησή τους ενώπιον του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης περί παροχής εκτάκτου οικονομικού βοηθήματος υπέρ των ασκουμένων δικηγόρων που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του, το οποίο εφόσον δεν καλυφθεί από το Δημόσιο, έκαναν αίτηση να καλυφθεί από το ταμείο του δικηγορικού συλλόγου.

Η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων ζητά:

  1. Να ανασταλούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ασκούμενων δικηγόρων κατά το ίδιο διάστημα και τρόπο, όπως έχει προβλεφθεί για το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών.
  2. Να παρασχεθεί στους ασκούμενους δικηγόρους οικονομικό βοήθημα για τους ασκούμενους δικηγόρους, όμοιου ύψους με το βοήθημα που θα παρασχεθεί σε αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας.
  3. Να συμπεριληφθούν οι ασκούμενοι δικηγόροι, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των Δικηγορικών Συλλόγων, στην εκδοθησόμενη ΚΥΑ περί παροχής έκτακτου οικονομικού βοηθήματος και αναστολής ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *