Sunday , 28 April 2024

Νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια: Ποιοι βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας αντιδρούν – Τί δήλωσαν

Ντόμινο αντιδράσεων από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου προκάλεσε η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ανοίξει το ζήτημα της νομοθέτησης του γάμου και της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρά τις σοβαρές ενστάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της πλειοψηφίας της εκλογικής του βάσης και της κοινωνίας.

Αντίθετοι στο νομοσχέδιο
Στην ήδη καταγεγραμμένη αντίθεση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προστίθενται βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων που εκφράζουν επιφυλάξεις ή ακόμη και πρόθεση καταψήφισης. Τα βλέμματα είναι εστιασμένα στη διήμερη ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που αρχίζει αύριο, Δευτέρα. στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνίες υπάρχουν και μεταξύ έξι υφυπουργών στην πλευρά των οποίων τάσσεται και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης.
Μέχρι σήμερα εμμένουν στην αντίθεσή τους με δηλώσεις ή αναρτήσεις που έχουν κάνει οι παρακάτω βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας:

Θεόδωρος Καράογλου, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Kαταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ο κ. Καράογλου. Δηλώνει αντίθετος στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια. ‘Οπως υποστήριξε σε δηλώσεις του «υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης που καλύπτει τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο πρωθυπουργός έχει μια άλλη άποψη. Εγώ διαφωνώ αλλά δεν είμαστε στρατιωτάκια για να σταθούμε σε μια γραμμή. Δημιουργείται μια σύγχυση στον ελληνικό λαό. Θα πέσει πολύ νερό στο μύλο για την ψήφιση του νομοσχεδίου. Με τα έως τώρα δεδομένα είμαι αντίθετος με το νομοσχέδιο. Είναι ένα ζήτημα συνείδησης, αρχών, αξιών και ιδανικών» συμπλήρωσε ο κ. Καράογλου.

Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης
Δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας. «Η δική μου πρόθεση είναι να μην ψηφίσω το νομοσχέδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως η στάση του είναι αρνητική γιατί έχω σοβαρότατες επιφυλάξεις και διαφωνίες. Σημείωσε πως το έχει γνωστοποιήσει και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Όπως εξήγησε τη στάση του, «ο γάμος πηγαίνει μαζί με την υιοθεσία τέκνων, δεν μπορεί να το ξεχωρίσει κανείς». Ερωτηθείς και για την επιλογή που έδωσε ο πρωθυπουργός για αποχή, ο κ. Γκιουλέκας είπε πως υπάρχει κι αυτή η επιλογή. Είναι μια πολιτική διέξοδος που έδειξε ο πρωθυπουργός, αλλά το τί θα επιλέξει ο καθένας να κάνει μέχρι τέλος, είναι κάτι που θα κριθεί και από τις ισορροπίες που θα δημιουργηθούν. Πρόσθεσε πως κανείς αν ήταν να ρίξει την κυβέρνηση ή να απέχει, θα διάλεγε το δεύτερο.

Κυρ. Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Ανάρτηση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία για «τεράστια ψεύδη». Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του «τα ψεύδη του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ για το νομοσχέδιο του γάμου των ομοφυλοφίλων είναι τεράστια! Λένε θέλουν να κάνουν οικογένεια από αγάπη για την οικογένεια αλλά τότε γιατί στα Gay Pride φωνάζουν συνθήματα: «στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο η πατρίς, η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς»; Λένε ότι θέλουν γάμο για τη νομική κατοχύρωση με των ετερόφυλων ζευγαριών! Την ίδια στιγμή δεν αποδέχονται τις αρχές, τα ήθη, τα έθιμα και ιδανικά και τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας και τις θεωρούν μεσαιωνικές. Δεν θέλουν μόνο να υιοθετήσουν αλλά να τεκνοποιούν μέσω παρένθετης μητέρας, δηλαδή να μετατρέψουν τις γυναίκες σε βιομηχανικές μηχανές αναπαραγωγής!!! Επιδιώκουν ένα είδος χυδαίας ‘ελευθεριότητας’ χωρίς ηθικούς κανόνες! Είναι ελευθερία να υπάρχουν παιδιά στο ίδιο σπίτι όπου δύο άντρες ή δύο γυναίκες θα κοιμούνται ως ζευγάρι στο ίδιο κρεβάτι; Σκεφτείτε την εικόνα! Λένε θέλουν γάμο και οικογένεια στα πλαίσια της κοινωνίας αλλά δεν δέχονται αυτή την κοινωνία την οποία θέλουν να κατεδαφίσουν και ταυτόχρονα οι ίδιοι λένε ότι το φύλο δεν υπάρχει διότι είναι ‘κατασκεύασμα’ της αστικής κοινωνίας!!! Μα η φύση δεν κατασκευάζει απλά και τυχαία, αλλά έχει νόμους της φυσικής, της βιολογίας, των μαθηματικών κλπ . Λένε ότι απαιτούν το Γονέας 1 και Γονέας 2 αλλά έτσι εξαφανίζουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ανθρώπων την πατρότητα και τη μητρότητα!!! Υπάρχουν και άλλες πολλές ουσιώδεις ενστάσεις και αντιρρήσεις που μας κάνουν να είμαστε αντίθετοι στο νόμο αυτό, αλλά παραθέσαμε μερικές από αυτές!!!», τονίζει στην ανάρτησή του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *