Friday , 26 April 2024

Νομός Πέλλας: Θα ανοίξουν τελικά τα σχολεία παρά τις αντιρρήσεις των δημάρχων

Παρά την απόφαση των τεσσάρων δημάρχων του νομού Πέλλας τα σχολεία τελικά θα ανοίξουν αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Οι τέσσερις δήμαρχοι είχαν αποφασίσει από κοινού την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων όλης της Πέλλας το τριήμερο 14-16 Σεπτεμβρίου, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Παρόλα αυτά, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης εξήγησε ότι οι αποφάσεις για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω κορωνοϊού είναι μόνο του υπουργείου Παιδείας και Υγείας, βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.Οι δήμοι, όπως είπε ο κ. Κόπτσης, “έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν για τρεις μέρες τα σχολεία για έκτακτα γεγονότα, αλλά σύμφωνα με την ΠΝΠ δεν εμπίπτουν στην περίπτωση των προβλημάτων υγείας, όπως είναι ο κορωνοϊος”.

Οι δήμαρχοι του νομού Πέλλας επιμένουν στην αρχική τους απόφαση ζητώντας τα σχολεία να μη λειτουργήσουν Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη.

Ο δήμαχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου επισημαίνει ότι «είμαστε στατιστικά ο πρώτο νομός στην Ελλάδα με κρούσματα. Ούτε μιλάμε για παράβαση καθήκοντος στην προκειμένη περίπτωση, ούτε ερχόμαστε σε αντιπαράθεση χωρίς λόγο. Αφού ο κ. Κόπτσης το θέτει νομικά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο” τόνισε και ζήτησε να επανεξεταστεί το θέμα. Επιπλέον, επεσήμανε ότι υπάρχει ζήτημα με τις μάσκες, που είναι ενός μεγέθους για όλα τα παιδιά και όχι ανάλογα με την ηλικία. Ο δήμαρχος Έδεσσας ζήτησε να ιχνηλατηθούν οι δάσκαλοι που θα έρθουν σε επαφή από την ερχόμενη εβδομάδα με τα παιδιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *