Friday , 29 March 2024

Νοσοκομειακοί γιατροί: “Ο πρωθυπουργός μας εμπαίζει. Κοροϊδία η εξαγγελία για προσλήψεις γιατρών για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού”

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Για εμπαιγμό και κοροϊδία από πλευράς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοκοκομειακών Γιατρών. Σε επιστολή της προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας αναφέρει ότι “δυο μέρες μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη που διαβεβαίωσε ότι ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η Δημόσια Υγεία και έκανε λόγο για προσλήψεις γιατρών, μία μέρα μετά τη «δραματική έκκληση» του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια που καλούσε τους γιατρούς «να υποβάλουν αίτηση, να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», στην προκήρυξη που τρέχει για 2.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού και η οποία λήγει την Κυριακή 15/3, δεν υπάρχει ούτε μία (1) θέση επικουρικού γιατρού”.

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλει ότι δεν υπάρχει πρόκλσηση ενδιαφέροντος για επικουρικούς γιατρούς. Επιπλέον, όπως επισημαίνει ” Αντί να μονιμοποιήσει τους ήδη υπηρετούντες, των οποίων η θητεία λήγει ξεκινώντας από τον Μάρτιο έως 30/9, παρατείνει τη σύμβασή τους μόνο για 4 μήνες και δεν προσλαμβάνει τους γιατρούς των οποίων η θητεία έχει λήξει το προηγούμενο διάστημα και για τους οποίους έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διορισμού τους περιμένοντας να περάσει… το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης”.

Η ΟΕΝΓΕ χαρακτηρίζει γενικόλογες τις αναφορές για πρόσθεση κρεβατιών στις ΜΕΘ και καταγγέλει την κυβερνητική πολιτική που δεν δεσμεύεται για την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ώστε να ανοίξουν τα 100 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ζητά την άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ, να προσληφθούν χωρίς χρονοτριβές οι επικουρικοί γιατροί ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης και να διοριστούν σε μόνιμες θέσεις όλοι οι επικουρικοί γιατροί που υπηρετούν σήμερα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *