Sunday , 28 April 2024

Ν. Ανδρουλάκης σε Κ. Μητσοτάκη: “Καταργήστε την golden visa και δημιουργήστε κατοικίες για νέα ζευγάρια, εργαζόμενους και φοιτητές”

Του Γ. Κατσιάνη

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για την στήριξη των νέων ζευγαριών, των εργαζόμενων και των φοιτητών στο μείζον ζήτημα του στεγαστικού προβλήματος, ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος τονίζει, μεταξύ άλλων ότι την περίοδο 2018 – 2022 “η σωρευτική αύξηση των ενοικίων για κατοικίες, που είναι κατάλληλες για οικογένειες άγγιξε το 42,1%” ενώ η ετήσια αύξηση στα φοιτητικά ενοίκια, “ξεπέρασε στην Αθήνα το 23,7%, στη Θεσσαλονίκη το 22,7%, στην Πάτρα το 27,47% και στο Ηράκλειο Κρήτης το 16,53%”.

“Η αδιαφορία της κυβέρνησης καταγράφηκε με τον πιο επίσημο τρόπο στο Εθνικό Σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπου η μόνη παρέμβαση που προβλεπόταν ήταν η ανακαίνιση 70 κοινωνικών κατοικιών στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη ενώ η Πορτογαλία είχε εντάξει την κατασκευή ή ανακατασκευή 26.000 κατοικιών, η Ισπανία 20.000 και η Ιταλία 10.000 που θα διατεθούν προς ενοικίαση με χαμηλό αντίτιμο και κοινωνικά κριτήρια”, υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης ενώ απέδωσε την επιβάρυνση της αγοράς ακινήτων και στην εφαρμογή του προγράμματος “golden visa” στα ακίνητα.

“Η αύξηση του ορίου απόκτησής της σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως είναι το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα νησιά του Αιγαίου απλώς μεταφέρει το ενδιαφέρον σε άλλες περιοχές όπως είναι ο Πειραιάς και το Περιστέρι, όπου το όριο παραμένει στις 250.000 ευρώ”, σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην “άμεση κατάργηση ή έστω αναστολή του προγράμματος παροχής “golden visa” με την αγορά ακινήτων” καθώς και στην υιοθέτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για “αποκλιμάκωση των ενοικίων μέσα από τη δημιουργία μίας δεξαμενής κοινωνικής κατοικίας, που θα αποτελείται από ένα δημόσιο αποθεματικό κοινωνικών κατοικιών, νέων και ανακαινισμένων καθώς και ιδιωτικών κατοικιών που αυτή τη στιγμή παραμένουν κλειστές”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *