Friday , 19 April 2024

Ν.Καπραβέλος στον FM100 : “Τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων δυστυχώς σταθμίζουν και άλλους παράγοντες που δεν είναι υγειονομικοί”

Την έντονη ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας εξέφρασε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Νίκος Καπραβέλος. Μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι “δεν βλέπουμε κάμψη στη μολυσματικότητα. Ο τρόμος μου αυτή τη στιγμή είναι πώς θα βγάλω την επόμενη εφημερία. Η πίεση είναι ασύμφορη στα νοσοκομεία. Οποιαδήποτε συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων είναι παγκόσμια πρωτοτυπία! Σε λίγο δεν θα μπορούμε να νοσηλεύσουμε ούτε περιστατικά κορωνοϊού ούτε εκτός κορωνοϊού. Αυτή τη στιγμή παίζουμε με τη φωτιά. Χαλαρώνουμε τώρα που τα κρούσματα είναι 4000;;;”.

Επιπλέον, ο κ. Καπραβέλος σχολιάζοντας το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις από το κυβερνητικό επιτελείο σχετικά με το άνοιγμα των κοινωνικών δραστηριοτήτων επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν μιλά με πολιτικούς όρους. Σημείωσε ωστόσο ότι “ο πολιτικός παίρνει και άλλα υπόψη του και το άγχος του το μεταφέρει και στην υγειονομική επιτροπή. Σταθμίζουν λοιπόν οι ειδημιολό[γοι και άλλους παράγοντες που δεν είναι υγειονομικοί. Τώρα αυτή τη στιγμή που καίγεται το σύμπαν, το παραμικρό λάθος να γίνει και κυκλοφορήσουν μολυσματικοί άνθρωποι μεταξύ μας φαντάζεστε τι θα γίνει; Είμαστε στον Απρίλιο και δεν έχουμε αποκλιμάκωση” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα οι ειδικοί συνεδριάζουν για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρω, ώστε να κάνουν τις εισηγήσεις τους στην κυβέρνηση. Στο προσκήνιο βρίσκονται malls, κέντρα αισθητικής και φροντιστήρια (μόνο για τους μαθητές του Λυκείου), καθώς αναμένεται να γίνουν εισηγήσεις ώστε να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα.

Στην συζήτηση θα μπει και το λιανεμπόριο καθώς υπάρχουν σκέψεις από τις 24 Απριλίου να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των μέτρων και οι πολίτες να πηγαίνουν για τις αγορές τους όπως παλιά, χωρίς SMS και click away ή click in shop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *