Tuesday , 16 April 2024

Ν.Κεραμέως : “Δεν έχει κλειδώσει ακόμη η 10η Μαΐου για το άνοιγμα των δημοτικών και γυμνασίων”

“Έχουν εγκριθεί voucher για 483.000 παιδιά. Έγινε άλμα στις ψηφιακές δεξιότητες, το πρόγραμμα με τα τάμπλετ προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Τα χρήματα έχουν αρχίσει να δίνονται” τόνισε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο OPEN. “Τα παιδιά επέστρεψαν με συνθήκες ασφάλειας. Το self test ανιχνεύει πιο νωρίς τους ασυμπτωματικούς. Σχεδόν 600 μαθητές και εκπαιδευτικοί βρεθηκαν ασυμπτωματικοί και θα μπορούσαν να διασπείρουν τον ιό. Έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό εγκυρότητας” σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί το άνοιγμα των δημοτικών και γυμνασίων αμέσως μετά το Πάσχα με τους όρους που θα τεθούν από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. “Η 10η Μαΐου είναι ένας στόχος της κυβέρνησης αλλά θα περιμένουμε τους ειδικούς και θα αξιολογηθεί η χρήση self test σε δημοτικά και γυμνάσια” είπε η κ. Κεραμέως.

Για τις προαγωγικές εξετάσεις είπε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα, ενώ οι πανελλαδικές θα γίνουν κανονικά εντός Ιουνίου.

Η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο μπαίνουν τα εργαστήρια δραστηριοτήτων σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια (εθελοντισμός, υγιεινή διατροφή, σεξουαλική διαπεδαγώγηση, σεβασμός στη διαφορετικότητα κλπ).

Για την παράταση του σχολικού έτους είπε ότι εξετάζεται εντός του μηνός Ιουνίου.

Για τις εκκλησίες επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτοί όλοι οι χώροι λατρείας με όρους που έχουν τεθεί. “Μπορεί να αξιοποιηθούν και οι εξωτερικοί χώροι. Θα εξαρτηθεί από την επιδημιολογική εικόνα” ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *