Friday , 29 March 2024

Ν. Κεραμέως: Ταυτόχρονη έναρξη των σχολείων όλων των βαθμίδων-Πρωτοβουλία για αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Αύριο, Δευτέρα, συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών με θέμα την οριστική ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς και η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη.

Από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ διαβεβαίωσε ότι είναι όλα έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί και γνωστοποίησε πως θα υπάρξει ταυτόχρονη έναρξη σε όλες τις βαθμίδες (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια).

Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου τάχθηκε πάντως με δηλώσεις του στο ίδιο κανάλι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, με το σκεπτικό ότι οι μαθητές πρέπει να κερδίσουν χρόνο σε περίπτωση που χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία το Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα.

Προς αλλαγές στις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Η υπουργός Παιδείας προανήγγειλε, επίσης, πρωτοβουλίες του υπουργείου, όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, μετά και τη φετινή είσοδο υποψηφίων με πολύ χαμηλές βαθμολογίες.

“Πρέπει προφανώς να μας προβληματίσει. Πρόκειται για χρόνια παθογένεια της χώρας μας που δεν βρίσκει εύκολα λύση. Χρόνια παθογένεια που επιδεινώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση με τη δημιουργία νέων τμημάτων στην Επικράτεια χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας. Θυμίζω ότι η κυβέρνησή μας ανέστειλε τη δημιουργία των νέων τμημάτων που δεν είχαν ιδρυθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, όσον αφορά στον τρόπο εισαγωγής: “Βρισκόμαστε σε εκτενή διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Και ανάμεσα στις λύσεις που συζητάμε είναι να ορίζει η κάθε σχολή τη βάση εισαγωγής σε τουλάχιστον ένα μάθημα, που θεωρεί εξαιρετικά βασικό: Π.χ. στο Μαθηματικό τα μαθηματικά, στις Οικονομικές σχολές – η Οικονομία, στις Σχολές πληροφορικής η πληροφορική. Ανάμεσα σε διάφορες λύσεις που συζητάμε”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *