Friday , 19 April 2024

Ν.Μηταράκης: Έρχεται βελτιωτικό νομοσχέδιο για την ενίσχυση των διαδικασιών ασύλου και επιστροφών

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα κατατεθεί βελτιωτικό νομοσχέδιο για την περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και των επιστροφών, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στο πλαίσιο ενημέρωσης που έκανε σήμερα σε στελέχη της ΝΔ στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, απευθύνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας στη Νέα Δημοκρατία σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.

“Αντιμετωπίζουμε την κρίση με ενότητα, είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά του τραπεζιού. Η κεντρική κυβέρνηση, οι περιφερειακές κυβερνήσεις, οι τοπικές κυβερνήσεις έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα κοινό μας πρόβλημα”, τόνισε ο κ.Μηταράκης και έθεσε επτά σχετικές στρατηγικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης: την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου, που ήδη όπως σημείωσε σε πρώτο βαθμό έχει φτάσει τις 24 ημέρες, την αύξηση των επιστροφών, τη λειτουργία των νέων κλειστών ελεγχόμενων κέντρων, τον αποτελεσματικό έλεγχο των ΜΚΟ, τη διεθνοποίηση της κρίσης και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Στο πλαίσιο των παραπάνω προτεραιοτήτων ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε ότι στις επόμενες εβδομάδες θα κατατεθεί βελτιωτικό νομοσχέδιο για την περαιτέρω επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και των επιστροφών. Επίσης, εξετάζεται η πρόσληψη για το 2020, 500 δικηγόρων σε τοπικό επίπεδο με συμβάσεις έργου. Επιπλέον, άμεσα το υπουργείο θα προχωρήσει στη σύσταση ομάδας εργασίας με συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και τοπικών αρχών για το σχεδιασμό της διαδικασίας κλεισίματος των ανοικτών δομών. Παράλληλα, προετοιμάζει επιπλέον 20.000 θέσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *