Friday , 29 March 2024

Ν.Φιλίπου: “Νέο Εκθεσιακό κέντρο στους Λαχανόκηπους – H διαχρονική λύση”

Τη δημιουργία νέου Εκθεσιακού Κέντρου στους Λαχανόκηπους προτείνει ως τη βέλτιστη λύση ο κ.Νίκος Φιλίππου Πρόεδρος της Φιλίππου Δομικά Έργα ΑΕ και του think- tank “Νέο Ρεύμα- Νέο Όραμα”.

“Ανάπλαση με μισό εκθεσιακό, κρατικοδίαιτο και χωρίς να υπάρχουν χρήματα για το 2030 ή Μετεγκατάσταση με πλήρες εκθεσιακό με σύμβαση παραχώρησης σε έναν χρόνο,  είναι το δίλημμα που προβληματίζει τον κόσμο της Θεσσαλονίκης σχετικά με το Διεθνές Εκθεσιακό της κέντρο και την πορεία του στο εξής”, τονζει σε ανακοίνω΄ση του ο κ.Φιλίππου και προσθέτει: “Η μετεγκατάσταση δυτικά και συγκεκριμένα στους Λαχανόκηπους υπάρχει στο προσκήνιο εγώ και τουλάχιστον μια δεκαπενταετία. Έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχέδια για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στο σημείο, με ταυτόχρονη αξιοποίηση της περιοχής των Λαχανόκηπων. Πρόκειται για σχέδια που παραμένουν επίκαιρα αν και ανεκμετάλλευτα μέχρι στιγμής”.

Μέχρι το 2014, όπως σημειώνει επίσης, η απόφαση όλων των φορέων και της Κυβέρνησης αφορούσε τη μεταφορά της Έκθεσης δυτικά, στους  Λαχανόκηπους, παρά τις μέχρι τότε συζητήσεις για τη Σίνδο. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *