Thursday , 25 April 2024

Ν.Χαρδαλιάς: Με κωδικό 6 η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα – SMS με κωδικό 6 και για την εστίαση – Ελευθερώνονται από αύριο οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Ανακοινώθηκε και επισήμως – όπως αναμενόταν – από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας για την λοίμωξη Covid-19, η χρήση του κωδικού 6 για την εστίαση, ενώ επιτρέπονται από αύριο οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Με τη χρήση SMS με τον κωδικό 6 θα μπορεί να γίνει, επίσης, η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή του Πάσχα – και μόνο – υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο. Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας (curfew) είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Όπως ανακοίνωσε ο κ.Χαρδαλιάς, επίσης, από αύριο το πρωί επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της περιφερειακής ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, παραμένει – έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή μεταξύ των διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων – η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση και από τη Δευτέρα 3 Μαΐου για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6 και στην εστίαση ανοίγουν μόνο οι εξωτερικοί χώροι, χωρίς μουσική. Η εστίαση θα κλείνει, όπως τονίστηκε, στις 22.45.

Β.Κικίλιας: “Είμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία των εμβολιασμών – “Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια”.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε το άνοιγμα από σήμερα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 40 -44 ετών και τόνισ εότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού στη χώρα μας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και σήμερα ξεπερνάμε τα 3.000.000 εμβολιασμούς προσθέτοντας: «Ειμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία των εμβολιασμών», είπε χαρακτηριστικά.

Περαιτέρω, έδωσε έμφαση στην επέκταση της δυναμικής του συστήματος εμβολιασμών, επισημαίνοντας πως από 5 Μαΐου  θα λειτουργούν συνολικά  1.500  εμβολιαστικά κέντρα, ενώ επίσης υπογράμμισε ότι εξελίσσεται ομαλά και η ροή  των παραδόσεων εμβολίων προς τη χώρα και θα αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Σχολιάζοντας δε την επίμαχη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Τσίπρα για τους εμβολιασμούς τόνισε χαρακτηριστικά: “Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ δημοσίως. Κυρίες και κύριοι δεν διόρισα εγώ αυτή την επιτροπή, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα το 2017. Είναι εξαιρετική ομάδα και γι΄ αυτό ανανέωσα τη θητεία τους. Τους ευχαριστώ πολύ και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά τη καρδία. Είναι σοβαροί επιστήμονες και δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *