Friday , 29 March 2024

“Ξαναέδεσε” σήμερα το πρωί κρουαζιερόπλοιο στον ΟΛΘ, μετά από μήνες λόγω του κορωνοϊού – Υπό “κράτηση” εμπορικό πλοίο

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης “έδεσε” σήμερα το πρωί (στις 7 π.μ.) το κρουαζιερόπλοιο MS World Explorer, της πορτογαλικής εταιρείας Mystic Cruise, που μεταφέρει κυρίως Γερμανούς τουρίστες και θα αναχωρήσει το απόγευμα με προορισμό τη Θάσο, ενώ χθες είχε “δέσει” στον Βόλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που βλέπει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικό κενό μηνών, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρει μικρό αριθμό τουριστών – μόνο 26 – αλλά σε κάθε περίπτωση η άφιξη κρουαζιερόπλοιου μετά από μήνες αποτελεί θετική εξέλιξη στην κατεύθυνση της επιστροφής στην κανονικότητα.

Υποδοχή

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατέπλευσε σήμερα Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, το κρουαζιερόπλοιο “World Explorer”, το οποίο είναι το πρώτο πλοίο που προσεγγίζει τη Θεσσαλονίκη μετά την επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, τονίζει αό την πλευρά της και η ΟΛΘ Α.Ε. σε ανακοίνωση που εξέδωσε το εσημέρι.

Η αποβίβαση/επιβίβαση των επιβατών πραγματοποιήθηκε ομαλά, με τη λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας και την τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων. Εκ μέρους της Διοίκησης της ΟΛΘ Α.Ε., ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής – Διευθύνων Σύμβουλος, Franco Nicola Cupolo υποδέχθηκε θερμά στο κτίριο Διοίκησης της εταιρείας, την εκπρόσωπο του κρουαζιερόπλοιου, όπου έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Κράτηση εμπορικού πλοίου

Στο μεταξύ, υπό “κράτηση” έχει τεθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το εμπορικό πλοίο ”VEYSEL VARDAL”, σημαίας Μάλτας,, λόγω διαπίστωσης σοβαρών ελλείψεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή PSC/PARIS MOU και πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *