Friday , 19 April 2024

Ξεκίνησε η υλοποίηση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς «Thess Intec» στην Περαία

Στην κυριότητα της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ) περιήλθε από χθες το οικόπεδο των 760 στρεμμάτων που βρίσκεται πλησίον του αεροδρομίου «Μακεδονία» για την υλοποίηση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς «Thess Intec».                                                                                                                                    

Είχε προηγηθεί, στις 13 Μαΐου, η μεταβίβαση της έκτασης από το Υπερταμείο στο ελληνικό δημόσιο, με απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.                              

«Το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς αποτελεί ένα μοναδικό εγχείρημα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σκοπός του οποίου είναι η συγκέντρωση κρίσιμης μάζας εταιρειών που βασίζονται στην τεχνολογία αιχμής. Η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του είναι ένα συλλογικό στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδηθεί, διότι δεν αφορά μόνο τη Μακεδονία και τη Θράκη αλλά το σύνολο της χώρας», δήλωσε από ο βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου.                                                                                       

Μετά τη μεταβίβαση του ακινήτου στην ΑΖΚ, η διοίκηση της θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες για τη σύσταση δικαιώματος επιφάνειας για 99 χρόνια υπέρ της εταιρείας που θα συσταθεί με την επωνυμία «Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου», η οποία θα έχει την ευθύνη ανάπτυξης, διοίκησης και διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου, όπως επίσης την ευθύνη υλοποίησης των έργων υποδομής και σύνταξης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου.

«Το Τεχνολογικό Πάρκο είναι η απάντηση στην αυξανόμενη ανάγκη για ένα αποτελεσματικό και δυναμικό οργανισμό, ο οποίος θα προωθεί την καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Από σήμερα, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα αναπτυξιακό έργο εθνικής εμβέλειας, τα οφέλη του οποίου θα είναι πολλαπλάσια για την εθνική μας οικονομία»,σημείωσε ο κ. Καράογλου.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *