Tuesday , 16 April 2024

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσφορά αγάπης των Θεσσαλονικέων στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου

Του Γ. Κατσιάνη

Μαθήματα ανθρωπιάς παρέδωσαν δεκάδες Θεσσαλονικείς, οι οποίοι κατέκλυσαν από το νωρίς το πρωί το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο για να προσφέρουν κάτι από το υστέρημα τους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για βοήθεια. 

Άνθρωποι κάθε ηλικίας χάρισαν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα ακόμα και παιχνίδια στα 38 παιδιά της συγκεκριμένης δομής, η οποία λειτουργεί από το 1990.

«Η ανταπόκριση του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Να φανταστείτε ότι σήμερα το πρωί βρήκα στην είσοδο ένα δοχείο με λάδι, βάρους πέντε λίτρων και σακούλα με τρόφιμα που είχε αφήσει συνταξιούχος», δήλωσε στην TV100 μέλος της διοίκησης του Ελληνικού Παιδικού Χωριού.  

Η περικοπή στην κρατική χρηματοδότηση και η μείωση κατά 80% των δωρεών, λόγω της πανδημίας, είχαν ως αποτέλεσμα η διοίκηση του μη κερδοσκοπικού σωματείου να εκπέμψει σήμα κινδύνου.  

«Κάποιος μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να μεταφέρω τρεις παλέτες με πέλετ», σημείωσε οδηγός φορτηγού.  «Και ένα ευρώ να δώσει ο καθένας, είναι αρκετό για να συνεχίσει να λειτουργεί το Ελληνικό Παιδικό Χωριό», επισήμανε πολίτης.

Εντυπωσιασμένα από την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου δηλώνουν και τα παιδιά, όπως η 19χρονη Θεοδώρα, η οποία ζει εδώ και 13 χρόνια στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό.

«Πιστεύουμε πλέον ότι χάρη στην μεγάλη αγάπη του κόσμου, το χωριό θα συνεχίσει να λειτουργεί», τόνισε.

Να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ), υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας και εκτός από την κρατική επιδότηση, η βιωσιμότητα του εξαρτάται από τις δωρεές και τις χορηγίες επιχειρήσεων και πολιτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *