Friday , 3 May 2024

Ξύπνησε ο “γίγαντας” της Αρετσούς: Αύριο ανοίγει πύλες για το κοινό η αναβαθμισμένη Πλαζ – Σήμερα άρχισε η 33η Ανθοέκθεση – Στις 27 Μαΐου σε λειτουργία και το δημοτικό θερινό σινεμά “Αύρα”

Με τη συμμετοχή 25 ανθοπαραγωγών από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και τη Λάρισα άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο γνώριμο – πλην αναβαθμισμένο – χώρο στην Πλαζ της Αρετσούς η 33η Ανθοέκθεση Καλαμαριάς, ενώ αύριο ανοίγει και επίσημα τις πύλες της συνολικά η δημοφιλέστατη Πλαζ Αρετσούς μετά από τις εργασίες εξωραϊσμού και αναβάθμισης εξοπλισμού που υλοποίησε η ΔΕΤΕΚ (Δημοτική Εμπορική και Τουριστική Επιχείρηση Καλαμαριάς) και με νέα επωνυμία “Golden Bay”. Περαιτέρω, στα τέλη Μαΐου (στις 27 του μηνός) θα τεθεί σε λειτουργία και το επίσης ιδιαίτερα δημοφιλές στους Καλαμαριώτες αλλά και όλους τους Θεσσαλονικείς δημοτικό θερινό σινεμά “Αύρα”, επίσης στην Πλαζ της Αρετσούς, με προβολή της οσκαρικής ταινίας “Nomadland”.

Η Πλαζ, η οποία πλέον έχει μετονομαστεί σε “Golden Bay”, όπως επισημαίνει στο Thesseconomy.gr ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΚ, Ιωάννης Ανδρεάδης, ανοίγει και αρχίζει να υποδέχεται το κοινό αύριο (Σάββατο 22 Μαΐου) στις 10 π.μ., πλήρως αναβαθμισμένη μετά από καθαρισμό της αμμουδιάς και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού (ομπρέλες, ξαπλώστρες, ανάκλιντρα, σκίαστρα), ενώ διαθέτει και συντριβάνια και το δημοτικό αναψυκτήριο έχει μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο beach bar, που τηρεί όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα ενάντια στην πανδημία. Έχουν ήδη τοποθετηθεί οι νέες ψάθινες ομπρέλες και σήμερα θα μπουν και οι ξαπλώστρες. Επίσημη τελετή εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνω, όταν τα υγειονομικά μέτρα για την πανδημία θα επιτρέπουν να υπάρχει μουσική.

Όπως επισημαίνει, επίσης, ο κ.Ανδρεάδης, το κόστος όλων των παρεμβάσεων αναβάθμισης της Πλαζ, του αναψυκτηρίου της Πλαζ όπως και του Remezzo και συνολικά της περιοχής δεν ξεπερνούν τις 30.000-40.000 ευρώ, χάρη στις προμήθειες εξοπλισμού λ.χ. ξαπλωστρών από μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα σε ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή, ομπρελών στο Remezzo με χορηγίες κ.ο.κ.

“Τον γίγαντα της Αρετσούς, που κοιμόταν 40 χρόνια, τον ξυπνήσαμε! Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, αλλά μαθηματική-αλγεβρική σκέψη, επιχειρηματικό μυαλό και ενδιαφέρον για τον τόπο σου και φυσικά η Καλαμαριά είναι τυχερή που έχει τον συγκεκριμένο Δήμαρχο, τον Γιάννη Δαρδαμανέλη”, τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΚ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *