Friday , 19 April 2024

ΟΑΣΘ: Η αυριανή 24ωρη απεργία ισχύει λένε οι εργαζόμενοι

Εμμένουν στην πραγματοποίηση εικοσιτετράωρης απεργίας αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, παρά την κήρυξή της ως παράνομη από το δικαστήριο.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου τους, Γιάννης Δήμκας, ερωτηθείς για την απόφαση που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με βάση την οποία κρίθηκε παράνομη η προγραμματισμένη για αύριο 24ωρη απεργία, σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι “αύριο θα ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης και όλοι θυμόμαστε τι έγινε την προηγούμενη φορά”. Υπενθύμισε, δε, σχετικά ότι όταν είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ 24ωρη απεργία, στις 14/4, αυτή είχε κριθεί και πάλι παράνομη από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά ύστερα από έφεση που ασκήθηκε, το εφετείο Θεσσαλονίκης τελικά την έκρινε νόμιμη.
“Επειδή είμαι σίγουρος ότι θα κατατεθεί μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνίας, ενημερώνω από σήμερα ότι αύριο θα βρίσκομαι στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης”, πρόσθεσε ο κ. Δήμκας και συνέχισε: “Η εικοσιτετράωρη απεργιακή μας κινητοποίηση θα γίνει. Δεν γίνεται άλλο να μας εμπαίζουν”.

Οι βασικές διεκδικήσεις που τους οδήγησαν στην προκήρυξη της 24ωρης απεργίας, όπως διευκρίνισε, είναι η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 και η επαναφορά των δύο επιδομάτων θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *