Saturday , 20 April 2024

Αντικαρκινικό νοσοκομείο αποκτά η δυτική Θεσσαλονίκη

Στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» θα κατασκευαστεί το νέο ογκολογικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.  

Η απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, παρουσία των υφυπουργών Εθνικής Άμυνας, Νίκου Χαρδαλιά και Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη.

«Το νέο ογκολογικό νοσοκομείο, αποτέλεσε δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο 2021 και θα γίνει πλέον πραγματικότητα. Η έκταση του πρώην Στρατοπέδου ‘Καρατάσιου’, στο δήμο Παύλου Μελά, στη δυτική Θεσσαλονίκη, εξυπηρετεί ιδανικά τη βέλτιστη χωροθέτησή του, καθόσον η περιοχή προσφέρει εύκολη πρόσβαση, δίκτυα και άλλες αναγκαίες αστικές υποδομές, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει επαρκέστατο χώρο στάθμευσης οχημάτων, όλων των εργαζομένων και των επισκεπτών του», τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς και σημείωσε ότι η νέα αντικαρκινική μονάδα με την ένταξή της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, «θα αποτελέσει μια σύγχρονη, πρωτοποριακή και καινοτόμα δομή, σχεδιασμένη να λειτουργεί με βάση όλα τα διεθνή πρότυπα υγείας».

Την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι έγινε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία ενός νέου ογκολογικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο Σταύρος Καλαφάτης.

«Το γερασμένο Θεαγένειο που τόσα πρόσφερε στη Δημόσια Υγεία, θα αντικατασταθεί από ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο, που θα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε χιλιάδες ανθρώπους από τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρειο Ελλάδα και όχι μόνο», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *