Thursday , 28 March 2024

ΟΕΕΘ σε κυβέρνηση: «Σταματήστε τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επαγγελματίες για όσο διαρκεί η κρίση»

Του Γ. Κατσιάνη

Να απαγορευτεί η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επαγγελματίες που έχουν ανεξόφλητες οφειλές, ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ).

Με επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, η ΟΕΕΘ ζητά να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, η οποία θα διασφαλίζει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος  για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση.  
«Τόσο το Power Pass, όσο και τα Fuel Pass 1,2 αποτελούν παροχές που επιδιώκουν να μετριάσουν το υπέρογκο κόστος της καθημερινότητας, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των πολιτών. Ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι από την δέσμη μέτρων, κοινωνικού χαρακτήρα, απουσιάζουν οι παροχές προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης», τονίζει, μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία.

Επιπλέον, η ΟΕΕΘ καλεί την κυβέρνηση να βάλει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα και να παγώσει τις οφειλές προς το δημόσιο που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *