Tuesday , 16 April 2024

Οι γυναίκες ψώνισαν και στήριξαν την κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης και την αγορά της Καλαμαριάς

Με ουρές έξω από καταστήματα στην Τσιμισκή, πλήθος κόσμου στα πεζοδρόμια και τις βιτρίνες όλων των κεντρικών εμπορικών δρόμων της Θεσσαλονίκης, με πρωταγωνίστριες τις γυναίκες και με ανάλογη κίνηση και στις περιφερειακές αγορές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αγορά της Καλαμαριάς με τον κατάμεστο πεζόδρομο και την Πασσαλίδη, κύλησε η σημερινή πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη συμπρωτεύουσα.

Την “τιμητική τους” είχαν τα καταστήματα καλλυντικών, όπως και υποδημάτων, ενώ καλά κινήθηκε και η γυναικεία ένδυση.

“Δεν έχω καθήσει από το πρωί”, ανέφερε χαρακτηριστικά στο thesseconomy.gr η υπεύθυνη καταστήματος με καλλυντικά-είδη ομορφιάς στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος η υπεύθυνη καταστήματος με καλλυντικά και είδη κομμωτηρίου στην Πασσαλίδη ανέφερε επίσης ότι από το πρωί είχε συνεχώς πελάτισσες.

Έντονη ήταν η κίνηση και στα καταστήματα υποδημάτων – και πάλι με συντριπτική πλειοψηφία γυναικών – που όπως μας ανέφερε ιδιοκτήτης καταστήματος και μέλος του δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς αναζητούν περισσότερο παπούτσια καλοκαιρινά μεν, αλλά κλειστά-για περπάτημα και όχι τόσο πέδιλα και παντόφλες ακόμη.

Ικανοποίηση για τη σημερινή αγοραστική κίνηση εκφράστηκε, επίσης, στο thesseconomy.gr, και από την ιδιοκτήτρια μπουτίκ με νεανικά γυναικεία ρούχα υψηλής ποιότητας στην Πασσαλίδη, όπως και από τον ιδιοκτήτη καταστήματος γυναικείας ένδυσης στον πεζόδρομο, ενώ γεμάτα με πελάτες ήταν το μεσημεράκι και άλλα καταστήματα στην ίδια περιοχή με καλλυντικά, με γυναικεία εσώρουχα, νεανική γυναικεία ένδυση κ.α.

Ο κεντρικός πεζόδρομος της Καλαμαριάς ήταν γενικότερα γεμάτος κόσμο, που “ξέδωσε” για ψώνια και ακόμη περισσότερο για βόλτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *