Friday , 29 March 2024

Οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας

Κυρώσεις πρωτίστως συμβολικού χαρακτήρα αποφάσισαν να επιβάλουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία για τις παράνομες δραστηριότητές της ανοιχτά της Κύπρου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι ποινές προβλέπουν την ακύρωση προενταξιακής βοήθειας ύψους 146 εκατομμυρίων ευρώ, την αναστολή των δανείων που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την διακοπή των συζητήσεων για συμφωνία στις αερομεταφορές και τον προσωρινό τερματισμό των διμερών επαφών σε υψηλό επίπεδο.
Οι εταίροι, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα εάν η Τουρκία επιμείνει στην έκνομη δραστηριότητά της.
Οι 28 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ ενέκριναν χωρίς αλλαγές το κείμενο των συμπερασμάτων που συνέταξαν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Το κοινό ανακοινωθέν αναμένεται να εκδοθεί είτε σήμερα το βράδυ είτε αύριο. Πάντως ηΎπατη Εκπρόσωπος, Φεντερίκα Μογκερίνι, ερωτηθείσα σχετικά περιορίστηκε να πει ότι ελήφθη μια απόφαση ομόφωνα και θα δημοσιοποιηθεί αργότερα μέσα στη μέρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *