Thursday , 2 May 2024

Οι μικροπιστώσεις δίνουν “ανάσα” στις μικρές επιχειρήσεις

Πνοή στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα δίνουν τα μικροδάνεια, ύψους 15.000 ως 25.000 ευρώ που χορηγούν οι τράπεζες.

Ειδικότερα, η Eurobank στο πλαίσιο του προγράμματος για την απασχόληση και την κοινωνική καινοτομία («EaSI»), έχει χορηγήσει μέχρι σήμερα 700 μικροδάνεια, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Η συγκεκριμένη επένδυση συνέβαλλε στη δημιουργία 913 νέων θέσεων εργασίας μέσω αυτοαπασχόλησης και υποστήριξης επιχειρήσεων για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων.

Επιπλέον, το 60% των επιχειρήσεων που έχουν λάβει χρηματοδότηση μέσω του EaSI είναι νέες επιχειρήσεις και το 43% ανήκουν σε γυναίκες.

Νέος πάροχος μικροπιστώσεων

Σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο θεσμός των μικροπιστώσεων, η Τράπεζα της Ελλάδος άναψε το “πράσινο φως” και στην ActionFinanceInitiative (AFIMicrofinanceSA).

Η AFI ιδρύθηκε το 2014από την ActionAid Hellas και τον εξειδικευμένο γαλλικό οργανισμό ADIE, ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με σκοπό να προάγει τη χορήγηση μικροπιστώσεων στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού, την παροχή βοήθειας σε ανέργους, αυτοαπασχολούμενους και εν γένει ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, διευκολύνοντας στην πράξη όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *