Wednesday , 24 April 2024

Οι πέντε προτεραιότητες-στόχοι της νέας διοίκησης του ΣΒΕ

Πέντε προτεραιότητες-στόχους θέτει η νέα διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), όπως τόνισε η νέα πρόεδρος του Συνδέσμου, Λουκία Σαράντη, σε συνάντηση γνωριμίας που είχε σήμερα με δημοσιογράφους στα γραφεία του ΣΒΕ στην περιοχή των Παλαιών Σφαγείων.

Οι πέντε στόχοι-προτεραιότητες είναι:

-Να βοηθήσει στην πράξη τις ελληνικές επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες και τις προκλήσεις των αλλεπάλληλων κρίσεων.

-Να διευρύνει την ψηφιακή επανάσταση στο ελληνικό επιχειρείν, τον εκσυγχρονισμό και την έμπρακτη επένδυση στην καινοτομία.

-Να προωθήσει θέματα κοινωνικής και εταιρικής διακυβέρνησης, περιβαλλοντικής ευθύνης, συμπερίληψης και ισότητας ευκαιριών, καθώς ο κόσμος το 2022 είναι διαφορετικός από τον κόσμο των περασμένων δεκαετιών.

-Να δουλέψει με εκπαιδευτικούς φορείς, για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, γιατί οι επιχειρήσεις είναι πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποί τους

-Να συμμετέχει ο ΣΒΕ ουσιαστικά στο δημόσιο διάλογο, με προτάσεις κι αποτελεσματική συνεργασία, για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας.

Τώρα, σε μία δύσκολη διεθνώς περίοδο, θέλουμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Να βοηθήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες. Οι προτεραιότητές μας σαφείς: Ψηφιακή επανάσταση. Καινοτομία. Περιβαλλοντική ευθύνη. Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού. Ισότητα ευκαιριών. Και πάνω απ’όλα, εξωστρέφεια”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κα.Σαράντη και πρόσθεσε: “Θέλουμε τον ΣΒΕ ακόμα πιο ισχυρό, πιο παρεμβατικό, πιο αποτελεσματικό και κυρίως πιο χρήσιμο για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Έναν Σύνδεσμο για όλους -και για όσους δεν ακούγονται αλλιώς. Έναν Σύνδεσμο για όλη την Ελλάδα, με έδρα στη Θεσσαλονίκη.»

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η κα Σαράντη χαρακτήρισε ήρωες όσους  έχουν αντέξει τη δεκαετή οικονομική κρίση και στη συνέχεια την πανδημία και τη διεθνή ενεργειακή κρίση μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και προσέθεσε χαρακτηριστικά ότι «η αντοχή των ελληνικών επιχειρήσεων είναι αξιοθαύμαστη, ένα μικρό θαύμα».

Σε ερώτηση για την κυβερνητική πολιτική, η κα Σαράντη έκρινε ότι τα έως τώρα μέτρα για την ενέργεια είναι όλα στη σωστή κατεύθυνση, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας, από το οποίο περιμένει να ενεργοποιηθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *