Saturday , 11 May 2024

Οι πλημμύρες “βούλιαξαν” τα ποσοστά του Κώστα Αγοραστού και έδωσαν ώθηση σε Κουρέτα και Τζανακούλη

Του Γ.Κατσιάνη

Πριν από τις πλημμύρες, η επανεκλογή του Κώστα Αγοραστού για άλλα πέντε χρόνια στην περιφέρεια Θεσσαλίας φάνταζε περισσότερο από σίγουρη.

Σήμερα, ο επί 13 χρόνια περιφερειάρχης Θεσσαλίας δίνει “μάχη” για την β΄ Κυριακή, καθώς η υψηλή δημοφιλία που απολάμβανε μέχρι πρότινος φαίνεται πως βούλιαξε στα νερά του Πηνειού ποταμού.

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής των “Ενωμένων Θεσσαλών”, Ελευθερία Τζανακούλη φαίνεται πως κερδίζει σταδιακά έδαφος στην προεκλογική κούρσα.

Παρά το γεγονός ότι η ανιψιά του τέως δημάρχου Λαρισαίων και ειδικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Τζανακούλη κατέθεσε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την υποψηφιότητα της για την περιφέρεια, διεκδικεί το “εισιτήριο” για την β΄ Κυριακή.

Από κοντά και ο ακαδημαϊκός, Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος έχει ανεβάσει στροφές, το τελευταίο διάστημα, επιρρίπτοντας ευθύνες στη σημερινή διοίκηση της περιφέρειας για τις ελλείψεις στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι οι πλημμύρες στη Θεσσαλία μετέτρεψαν τα δεδομένα της προεκλογικής μάχης στην περιφέρεια σε ντέρμπι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *