Thursday , 28 March 2024

”Οι πολίτες δε θα διαλέγουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν”

Οι πολίτες δεν θα έχουν την δυνατότητα επιλογής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού το οποίο θα τους χορηγείται, όπως δεν διαλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ο οποίος υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που ένα σκεύασμα λάβει άδεια κυκλοφορίας, σημαίνει ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και οι παραδόσεις από τις εταιρίες θα γίνουν ταυτόχρονα με τη χορήγηση άδειας από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, οι εμβολιασμοί δεν θα γίνονται στα φαρμακεία, ωστόσο οι πολίτες μέσω των φαρμακείων θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού. 

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Κοντοζαμάνης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και τα νοσοκομεία ετοιμάζονται. Επανέλαβε μάλιστα πως οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν μέσα σε λίγες μέρες από την στιγμή που φτάσιυν τα εμβόλια στην Ελλάδα. 

Ο κ. Κοντοζαμάνης διευκρίνισε ότι τα εμβόλια ήδη κατασκευάζονται με το ρίσκο των εταιρειών και δεν θα υπάρξουν ελλείψεις. Σημείωσε μάλιστα ότι η μεγίστη δυνατότητα εμβολιασμού με βάση το σχεδιασμό είναι περίπου 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί το μήνα. 

Αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας, ο κ Κοντοζαμάνης τόνισε ότι γίνεται προετοιμασία και για ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα. 

Σημείωσε, πάντως, ότι τα κρούσματα πέφτουν, κάτι που δείχνει ότι τα μέτρα αποδίδουν, αλλά χρειάζεται προσοχή, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ώστε να μην έχουμε τρίτο κύμα την περίοδο των εορτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *