Saturday , 27 April 2024

Οι προτάσεις της κυβέρνησης για την Επιτροπή Ανταγωνισμού- Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση

Τον Ιωάννη Λιανό, καθηγητή Δικαίου Ανταγωνισμού και Δημοσίας Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Στόχος, όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, είναι να αποκατασταθεί η ανεξαρτησία και η αξιοπιστία της αρχής. 

Για τη θέση της αντιπροέδρου προτείνεται  η Διδάκτωρ Καλλιόπη Μπενετάτου, η οποία έχει δεκαετή θητεία σε θέσεις ευθύνης στην ανεξάρτητη αρχή, ενώ  και για τις θέσεις των μελών και εισηγητών η καθηγήτρια στο Δίκαιο Ανταγωνισμού, Μαρία Ιωαννίδου και η Ειδική Νομική Σύμβουλος του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης της Ευρωπαϊκή Ένωσης, Μαρία – Ιωάννα Ράντου.

Εν τω μεταξύ, απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει οι κυρίες Βασιλική Θάνου και Άννα Νάκου, πρώην πρόεδρος και πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αντιστοίχως.

Τόσο η κυρία Θάνου όσο και η κυρία Νάκου έχουν καταθέσει και αίτηση αναστολής, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ.

Για νέο θεσμικό ατόπημα της κυβέρνησης έκανε λόγο με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η θητεία των μελών της ανεξάρτητης αρχής δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ενώ εκκρεμεί και η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για τους πολίτες που γνωρίζουν τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, συνιστά ένδειξη αμετροέπειας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να μέμφεται την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για κομματικοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *