Thursday , 28 March 2024

Οι συγκεντρώσεις, ο …ντόρος και η συμμετοχή

-Πολύς ντόρος έχει γίνει φέτος με τις καθιερωμένες και αναμενόμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, το οποίο αντικαθιστά την αναβληθείσα 85η ΔΕΘ. Την ώρα που ο πρωθυπουργός θα κάνει την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς τέσσερις συγκεντρώσεις θα βρίσκονται σε εξέλιξη. Ωστόσο, η τήρηση των μέτρων ασφαλείας και η συμμετοχή φαίνεται πως θα καθορίσουν αν τελικά θα γίνουν πορείες.

– Πάντως, ένα …πουλάκι μου έλεγε ότι μεγάλος ντόρος έγινε και με το αν θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση η ΑΔΕΔΥ. Αρχικά είχε αποφασιστεί να γίνει συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και γι’ αυτό ακριβώς είχε εκτυπωθεί και σχετική αφίσα. Στη συνέχεια αποφασίστηκε να μη γίνει συγκέντρωση, αλλά κατόπιν πιέσεων τελικά θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με μεγάλο ερωτηματικό πια τη συμμετοχή.

– Το ΠΑΜΕ και τα συνδικάτα έχουν προγραμματισμένη συγκέντρωση στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Μάλιστα, στο σχετικό σποτάκι που κυκλοφόρησε, προτάσσεται η συμμετοχή των συνδικάτων προκειμένου να μην …καπελωθούν κάποιοι. Πάντως, μεγάλο στοίχημα των διοργανωτών είναι η τήρηση των μέτρων ασφαλείας (θέλουν να κάνουν συγκέντρωση ανάλογη αυτής της Πρωτομαγιάς) έτσι ώστε να αποφασίσουν κι αν θα κάνουν και πορεία στο κέντρο της πόλης τελικά…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *