Tuesday , 19 March 2024

Οι σχολές οδηγών άνοιξαν, χωρίς όμως εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος!

Του Γ. Κατσιάνη

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των θεωρητικών εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης ΙΧ ή δικύκλου, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στη δεύτερη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, μέχρι και αύριο, Τετάρτη αναμένεται να εκδοθεί νέα εγκύκλιος από το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με την οποία θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία.

«Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό, Γιάννη Κεφαλογιάννη και τους συναρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς για τα προβλήματα που υπάρχουν, ώστε να βρεθεί καθολική λύση για όλα τα θέματα που εκκρεμούν σε όλη την επικράτεια», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Υποψήφιων Οδηγών Ελλάδος (ΟΕΥΟΕ), Γιώργος Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1558), επιτρέπεται η διενέργεια εξ αποστάσεως μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης καθώς και μαθημάτων πρακτικής εκπαίδευσης όλων των κατηγοριών, με τις προϋποθέσεις της απολύμανσης μεταξύ διαδοχικών μαθημάτων των σημείων του εκπαιδευτικού οχήματος με τα οποία έρχονται σε επαφή οι εμπλεκόμενοι, της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και της διενέργειας αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό (self test) έως και 24 ώρες πριν το προγραμματισμένο μάθημα για τους εκπαιδευόμενους και τουλάχιστον δύο  φορές την εβδομάδα για τους εκπαιδευτές.

«Σχετικά με την πλατφόρμα που θα επιτρέπει να έχουν δωρεάν self test οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, θα ανοίξει εντός των προσεχών ημερών», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα για τις σχολές οδηγών μετατίθεται χρονικά για  μετά το Πάσχα όταν και θα έχουν αποσαφηνιστεί όλα τα «γκρίζα» σημεία που αφορούν τα πρακτικά μαθήματα και την διεξαγωγή των εξετάσεων.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *