Sunday , 28 April 2024

Οκτώ εργαζόμενοι χάνουν καθημερινά την ζωή τους στην Ελλάδα από παθήσεις που συνδέονται με το επαγγελματικό περιβάλλον

Του Γ.Κατσιάνη

Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι 3.000 εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους στην Ελλάδα από παθήσεις που συνδέονται με το επαγγελματικό περιβάλλον.

Μέχρι σήμερα στην χώρα μας, δεν υπάρχει ακριβής καταγραφή των αιτίων που οδηγούν στο θάνατο χιλιάδες εργαζόμενους, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, η ομοσπονδία συλλόγων εργαζομένων τεχνικών επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΣΕΤΕΕ) διοργανώνει σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου διαδικτυακή, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Επαγγελματικός καρκίνος”.

Ο ειδικός ιατρός εργασίας και περιβάλλοντος και κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), Θεόδωρος Κ. Κωνσταντινίδης θα αναφερθεί στις ”Δημονοσολογικές εκφάνσεις του καρκίνου ανά την υφήλιο και επάγγελμα”. η  ανώτερη σύμβουλος Εργασιακών Θεμάτων ΟΚΕ Ολλανδίας, Ντέμη Θεοδωρή θα παρουσιάσει το ευρωπαϊκό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων χημικών και καρκινογόνων παραγόντων ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ και της Επιτροπής ”VISION ZERO” της Commission, Δρ. Ανδρέας Στοϊμενίδης, 

Να σημειωθεί ότι όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση  info@osetee.gr έως τις 4 το μεσημέρι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *