Friday , 29 March 2024

Οκτώ μήνες(!) αναμένουν 8.166 επιτυχόντες τα οριστικά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ

Από μήνα σε μήνα πηγαίνουν οι 8.166 επιτυχόντες της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ που αφορά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

Παρά την παρέλευση οκτώ μηνών και τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις εκ μέρους του ΑΣΕΠ περί του αντιθέτου, οι οριστικοί πίνακες των επιτυχόντων δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, με την εκτίμηση ότι η προκήρυξη των πρόωρων εθνικών εκλογών, ενδεχομένως να επιμηκύνει τον χρόνο αναμονής.

Στο πλαίσιο αυτό, δεκάδες επιτυχόντες πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ, στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την άμεση έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Μάλιστα, είχαν συνάντηση με την διευθύντρια του ΑΣΕΠ Θεσσαλονίκης, η οποία μετέφερε το αίτημα των επιτυχόντων στην διοίκηση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού.

Ακολούθησε η δέσμευση του προέδρου του ΑΣΕΠ, Ιωάννη Καραβοκύρη ότι την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουνίου θα δημοσιοποιηθούν από την ανεξάρτητη αρχή τα αποτελέσματα των οριστικών πινάκων με τους διοριστέους της προκήρυξης 3Κ για τις κατηγορίες πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αντίστοιχα για τις κατηγορίες δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη 5 Ιουνίου.

“Αυτή την στιγμή στο νομό Θεσσαλονίκης υπάρχουν 250 επιτυχόντες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, κάποιοι από τους οποίους απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και κάποιοι άλλοι είναι άνεργοι”, δήλωσε ο υπάλληλος του δήμου Παγγαίου, Παύλος Χατζηλιάδης.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι ενώ είναι επιτυχόντες της προκήρυξης, χρειάζεται να διανύουν καθημερινά 300 και 400 χιλιόμετρα για να εργαστούν στο δήμο όπου απασχολούνται ως συμβασιούχοι!

“Ξοδεύω 200 με 250 ευρώ το μήνα για να πηγαίνω καθημερινά από την Φλώρινα, όπου κατάγομαι μέχρι την Κατερίνη, όπου εργάζομαι στο δήμο”, τόνισε ο υπάλληλος, Χαράλαμπος Γκούγκλας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *