Sunday , 28 April 2024

Οκτώ μήνες(!) περιμένει δανειολήπτης από εισπρακτική εταιρία να τον ενημερώσει για την δόση που θα πληρώνει σε «κουρεμένο» δάνειο

Του Γ. Κατσιάνη   

Το δικαστήριο «κούρεψε» στο 1/3 την οφειλή του προς την τράπεζα ωστόσο εδώ και οκτώ μήνες δεν έχει προσδιοριστεί το ύψος της δόσης που θα πρέπει να καταβάλλει!

Το thesseconomy.gr αποκαλύπτει σήμερα τον Γολγοθά ενός δανειολήπτη, ο οποίος αν και δικαιώθηκε, μετά την προσφυγή του στη δικαιοσύνη, παραμένει δέσμιος γνωστής εισπρακτικής εταιρίας.

Ειδικότερα, τον Ιανουάριο του 2023, το δικαστήριο αποφάσισε να «κουρέψει» την αρχική οφειλή του δανειολήπτη (σ.σ. τα στοιχεία του βρίσκονται στην διάθεση του thesseconomy.gr) από 110.000 ευρώ σε 36.500 ευρώ, με δυνατότητα αποπληρωμής σε 20 χρόνια (240 δόσεις).

«Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, η έναρξη καταβολής των δόσεων ορίστηκε το πρώτο δεκαπενθήμερο κάθε μήνα, αρχής γενομένης από τον Μάρτιο του 2023», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο καταγγέλλων.

Ωστόσο, εδώ και οκτώ μήνες, ο δανειολήπτης δεν έχει ενημερωθεί για το ακριβές ύψος της δόσης που οφείλει να καταβάλλει.

«Περιμένω ακόμη να με ενημερώσει η εισπρακτική εταιρία για το δοσολόγιο και το ύψος του επιτοκίου που θα έχει η μηνιαία δόση των 152 ευρώ που καταβάλλω κάθε μήνα», τόνισε ο δανειολήπτης ενώ εκφράζει φόβους ότι σε περίπτωση που υπάρξει και άλλη καθυστέρηση, το ποσό της οφειλής θα διογκωθεί και άλλο, λόγω των τόκων.

«Πρέπει δα δοθεί μια οριζόντια λύση, στην οποία θα ξεκαθαρίζει το κράτος και ο νόμος πώς ακριβώς θα υπολογίζεται ο τόκος επειδή στις δικαστικές αποφάσεις δεν ξεκαθαρίζεται το ύψος του επιτοκίου που προστίθεται στη δόση», υπογράμμισε.

Το thesseconomy.gr καλεί όσους θέλουν να δημοσιευτούν αντίστοιχες περιπτώσεις, να προωθούν τις καταγγελίες τους στο info@thesseconomy.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *