Sunday , 12 May 2024

ΟΛΘ Α.Ε. και Ashdod Port Company Ltd ενώνουν τις δυνάμεις στο πεδίο των λιμενικών δράσεων

Πιο κοντά έρχονται τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Ashdod στο Ισραήλ, μετά την συμφωνία που υπέγραψαν οι διοικήσεις της ΟΛΘ Α.Ε. και της Ashdod Port Company Ltd.

Η νέα συνεργασία είναι πρωτοποριακή για τη διεθνή λιμενική βιομηχανία, καθώς εστιάζει στον τομέα της καινοτομίας και ειδικότερα στους τομείς της κυβερνοασφάλειας και της λειτουργικής αποδοτικότητας των λιμενικών δραστηριοτήτων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας οι διοικήσεις των δύο λιμανιών πρόκειται να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες, με γνώμονα την ανταπόκριση τους σε σχέση με ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης που αφορούν τον λιμενικό κλάδο και τις θαλάσσιες μεταφορές.

Επιπλέον, προβλέπεται κοινή υλοποίηση δράσεων δικτύωσης, η συμμετοχή σε διεθνή έργα και η ανταλλαγή γνώσης και βέλτιστων πρακτικών, παρέχοντας τη δυνατότητα  στην ΟΛΘ Α.Ε. να δοκιμάσει καινοτόμες τεχνολογίες και ιδέες μέσω του κέντρου ναυτιλιακής τεχνολογίας  του λιμένα του Ashdod.

Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της ΟΛΘ Α.Ε. και της Ashdod Port Company Ltd. εγκαινιάζει μια ισχυρή περιφερειακή συνεργασία, μεταξύ δύο εκ των σημαντικότερων λιμανιών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, ενισχύοντας περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι το λιμάνι του Ashdod είναι η κύρια οικονομική πύλη του Ισραήλ, βρίσκεται 40 χιλιόμετρα από το Τελ Αβίβ και κοντά στα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα και τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *