Sunday , 28 April 2024

ΟΛΘ: Εγκαινιάστηκε ο «Alexander the Great» – Ο νέος σταθμός θα δέχεται ταυτόχρονα δύο κρουαζιερόπλοια, με περίπου 6.000 επισκέπτες

Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη ο νέος σταθμός κρουαζιέρας στον προβλήτα 2, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Την τελετή αγιασμού του νέου προβλήτα έκανε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως, σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας. Η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. ανακαίνισε την Αποθήκη 8 και τη μετέτρεψε σε νέο (δεύτερο) Επιβατικό Σταθμό, με το όνομα «Alexander the Great». Ο νέος σταθμός στον προβλήτα 2, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα μπορεί να δέχεται ταυτόχρονα δύο κρουαζιερόπλοια με περίπου 6.000 επισκέπτες.

Υπουργός Χρ. Στυλιανίδης: «Διαμάντι ο νέος σταθμός»
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, χαρακτήρισε «διαμάντι» το νέο επιβατικό σταθμό, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα στηρίξει κάθε παρόμοια κίνηση και σε άλλα λιμάνια της Ελλάδας. «Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατάφερε με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να αναπτυχθεί και να δώσει στην πόλη αυτή την υποδομή που χρειάζεται για να αποκτήσει τον πραγματικό γεωστρατηγικό και εμπορικό ρόλο για την ευρύτερη περιοχή», είπε ο υπουργός, μεταξύ άλλων, κατά την τελετή των εγκαινίων. Πρόσθεσε ότι «η ανάπτυξη της κρουαζιέρας που γιορτάζουμε σήμερα αποτελεί για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έναν διαρκή, εθνικό αναπτυξιακό στόχο από τον οποίο ο τουρισμός της χώρας έχει ήδη σημαντικά οφέλη». Επεσήμανε τέλος ότι «πέρυσι στη Θεσσαλονίκη λόγω της κρουαζιέρας είχαμε περίπου 400.000 τουρίστες με σημαντικά οφέλη για την πόλη, που έγινε πόλη κρουαζιέρας».

Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη έχει μπει στη βιομηχανία της κρουαζιέρας»
Η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον απερχόμενο δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα έχει μπει δυναμικά στον διεθνή χάρτη τουρισμού, αλλά και της κρουαζιέρας. Ο κ. Ζέρβας ανέφερε χαρακτηριστικά «είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω τη Θεσσαλονίκη να πετυχαίνει βήμα – βήμα τόσο σημαντικούς στόχους. Ένας από αυτούς, ήταν και παραμένει η αύξηση της επισκεψιμότητας και του τουρισμού, όπως και η αναγνωρισιμότητα της πόλης. Όλα αυτά μαζί σημαίνουν νέες θέσεις εργασίας, νέα εισοδήματα, νέες προοπτικές για την πόλη. Η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί αυτό που πάντα αξιοποιούσε: Το μέτωπο της στη θάλασσα, το λιμάνι της. Η Θεσσαλονίκη έχει όλα τα εχέγγυα για να πρωταγωνιστεί στον τουρισμό και ειδικά στη βιομηχανία της κρουαζιέρας».

Γ. Λιάγκος: «Ορόσημο η λειτουργία αυτού του σταθμού»
Σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα για τον ΟΛΘ ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. Γιώργος Λιάγκος. Όπως είπε «σήμερα το λιμάνι έχει 77 προσεγγίσεις με 22 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια, εκτός των οποίων τα μισά είναι ‘homeporting’. Για όλους εμάς στο λιμάνι, η λειτουργία αυτού του σταθμού είναι ένα σημαντικό ορόσημο. Η κρουαζιέρα είναι ένας κλάδος που συνδέεται άμεσα και έμμεσα με την κοινωνία και την οικονομία. Στη βάση αυτή ο ΟΛΘ Α.Ε. εστιάζει στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας καθώς η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα προσφέρουν στους επισκέπτες μοναδικές εμπειρίες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *