Saturday , 20 April 2024

ΟΛΘ: Εντός του 2021 αρχίζει το έργο στην 6η προβλήτα – Σύντομα η ανάδειξη αναδόχου

Εντός του 2021 αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες για το έργο στην 6η προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης μετά τη συνάντησή του με τη διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε. και εξέφρασε  την πεποίθηση ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μετεξελίσσεται σε σημαντικό εμπορευματικό κόμβο, όχι μόνο για τα Βαλκάνια, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με ιδιαιτέρως σημαντικά οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία και κοινωνία, αλλά και για τη γεωστρατηγική θέση της πόλης στον παγκόσμιο χάρτη των μεταφορών. 

«Διαπίστωσα για ακόμα μια φορά τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές του λιμένος της Θεσσαλονίκης, ως αποτέλεσμα του μεγάλου επενδυτικού προγράμματος των 300 εκατ. ευρώ, που είναι σε εξέλιξη. Η κυβέρνηση παρακολουθεί και υποστηρίζει το έργο του ΟΛΘ, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις υποχρεωτικές επενδύσεις, όπως η προβλήτα 6, αλλά και τις μη υποχρεωτικές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 100 εκατ. ευρώ» ανέφερε σχετικά ο κ.Πλακιωτάκης.

Για το έργο στην 6η προβλήτα, ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Αθανάσιος Λιάγκος, διευκρίνισε ότι αναμένεται να αναδειχθεί ο ανάδοχος για το έργο πριν από τον Σεπτέμβριο, αλλά ενδεχομένως και πολύ πιο σύντομα, ενώ σήμερα βρίσκεται υπό αξιολόγηση η αρτιότητα των οικονομικών και τεχνικών φακέλων των πέντε υποψήφιων σχημάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *