Friday , 19 April 2024

ΟΛΘ: “Καμπανάκι” προς την πολιτεία για την καθυστέρηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης

Τις καθυστερήσεις της πολιτείας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για βελτίωση της σιδηροδρομικής και της οδικής σύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σχολίασε ο πρόεδρος του δ.σ. και CEO της ΟΛΘ Α.Ε., Σωτήρης Θεοφάνης, από το βήμα συνεδρίου για το Σχέδιο Ανάπτυξης της πόλης, σημειώνοντας ότι έχει καθυστερήσει ιδιαίτερα η βελτίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης.

Για την επέκταση του έκτου προβλήτα, που αποτελεί το κύριο μέρος των υποχρεωτικών επενδύσεων της κοινοπραξίας των επενδυτών, εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2020 θα υπάρχει εργολάβος.

Ο πρόεδρος του δ.σ. και CEO της ΟΛΘ Α.Ε. παρουσίασε, επίσης, το όραμά του για τη δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας για λιμάνια και logistics στον ΟΛΘ. Το Κέντρο, όπως ανέφερε, θα γίνει με χρημτα τη;ς ΟΛΘ Α.Ε., θα ολοκληρωθεί εντος 12-18 μήνες από την έναρξή κατασκευής του, που εκτιμάταιότι είναι δυνατή μετά από ένα εξάμηνο. “Θα παράγει, θα τεστάρει και θα εφαρμόζει τεχνολογία και καινοτομία, θα δώσει την ευκαιρία να συνεργαστούν μυαλά που φεύγουν στο εξωτερικό και αναγνωρισμένοι πάροχοι που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα και στο τέλος μπορεί να γίνει ένα κέντρο καινοτομίας για τις μεταφορές και τα logistics που να αποτελεί παράδειγμα για την Ευρώπη και τα Βαλκάνια”, πρόσθεσε σχετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *